Sinä kirjoitat näytelmän!

Lämpimästi tervetuloa Jyväskylän Ylioppilasteatterin luovan kirjoittamisen kurssille. Nimensä mukaisesti Sinä kirjoitat näytelmän! -kurssin tavoitteena on, että jokainen osallistuja saa luotua pienoisnäytelmän kurssin aikana. Vaihtoehtoisesti voit työstää kurssin aikana isompaa projektia. Kurssi tarjoaa sytykkeitä ja ohjausta koko kirjoitusprosessin ajan sekä niin vertaiskirjoittajien kuin ohjaajan antamaa palautetta. Säännölliset tapaamiset antavat kirjoittamiselle ryhtiä ja ruokkivat luovuutta. Kurssin aikana syntyneillä teksteillä on myös mahdollisuus päästä lavalle asti myöhemmin järjestettävän ohjauskurssin kautta (HUOM! Kirjoituskurssille osallistuminen ei edellytä ohjauskurssille osallistumista). Kurssille voi tulla täysin vasta-alkajana, mutta pidempään kirjoittaneet saavat myös uusia sytykkeitä sekä potkua omaan kirjoittamiseen. Pääpaino kurssikerroilla on materiaalin luomisessa, mutta niiden ohessa tarjoillaan myös pieniä teoriapaloja.

Kurssi maksaa 15 euroa Jyväskylän Ylioppilasteatterin jäsenille (muille 25 euroa) ja se kokoontuu Ilokivi Venuella sunnuntaisin elo-syyskuun aikana yhteensä viisi kertaa:

14.8. klo 14-17
21.8. klo 14-17
28.8. klo 14-17
4.9. klo 14-17
18.9. klo 13-17.30

Kurssin ohjaa JYT:n pitkäaikainen jäsen, kirjailija ja sanataideohjaaja Joanna Heinonen. Kurssille mahtuu 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen heinonenjoanna@gmail.com. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä lyhyesti suhteestasi näytelmäteksteihin sekä mahdolliset toiveesi kurssin suhteen. Ilmoittaudu kurssille + suorita kurssimaksu 7.8. mennessä (kurssimaksut JYTin tilille FI45 4108 0011 7886 61, viestikenttään oman etu- ja sukunimen perään “kirjoituskurssi 2022”).

Ja jos vielä epäröit, osallistuako kurssille vai ei, niin tähän on puolestasi koottu kurssin plussat ja miinukset:

Plussat

  • tapaat muita kirjoittajia
  • saat palautetta tekstistäsi
  • kurssi antaa kirjoittamiselle ryhtiä
  • tekstisi on mahdollista päästä lavalle JYT:n ohjauskurssin kautta
  • pääset nauttimaan kirjoittamisen ilosta yhdessä muiden kanssa
  • saat ohjausta ja apua kirjoittamiseen
  • opit todennäköisesti jotain uutta
  • saat uusia ideoita

Miinukset

  • ei niitä ole (no okei, kurssi vie jonkin verran aikaa ja vähän rahaa, mutta voisit käyttää niitä huonomminkin)