Näyttämölle kirjoittamisen kurssi

TIEDOTE
Tervetuloa kirjoittamaan tekstiä näyttämölle!

Näyttämölle kirjoittamisen kurssilla kertaamme lyhyesti, millaisista tekstiosioista draama rakentuu, mutta monologin ja dialogin sijaan painopiste on tällä kertaa muun toiminnan kuvaamisella. Tätä tutkimme lukemalla jo olemassa olevia näytelmätekstejä, keskustelemalla sekä tietenkin kirjoittamalla. Kurssin alussa käytämme aikaa luovuuden herättelyyn sekä oman tekstin ideointiin. Lisäksi tutustumme kurssin aikana näytelmätekstin erilaisiin mahdollisuuksiin kuten esimerkiksi alatekstiin (hahmo sanoo tai tekee jotain, mutta tarkoittaa todellisuudessa jotain muuta).

Tavoitteena on, että kurssilla valmistuisi lyhytnäytelmiä, joista JYT koostaa näytelmäproduktion syksyllä 2020. Sinulla on siis mahdollisuus tarjota kurssin jälkeen omaa tekstiäsi ohjattavaksi. Tekstin koostamiseen on koko kurssin ajan tarjolla apua ja tukea. Palautetta kurssilla saat sekä muilta kurssilaisilta että kurssin ohjaajalta. Kurssin sisällöistä saa kokeneempikin kirjoittaja ammennettua itselleen materiaalia, mutta voit tulla mukaan, vaikka (näytelmän) kirjoittaminen olisi sinulle aivan uutta. Mukaasi kurssille tarvitset vain itsellesi sopivat kirjoitusvälineet.

Kurssi kokoontuu viitenä kertana seuraavina ajankohtina:
ti 4.2. klo 17-20
to 6.2. klo 17-20
ti 18.2. klo 17-20
to 20.2. klo 17-20
la 14.3. klo 11-15

Kurssin hinta on JYTin jäsenille 20 € ja muille 25 €.
Ilmottauttautumiset maanantaihin 3.2. klo 16 mennessä sähköpostitse osoitteeseen kurssivastaava@jyt.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Mukaan mahtuu vielä 5 osallistujaa.

Kurssipaikkana toimii tiistaisin ja torstaisin yliopiston Musica-rakennuksen tila M308. Lauantain kokoontumisen paikka varmistuu myöhemmin.

Kurssin ohjaajana toimii JYTin pitkäaikainen jäsen, luokanopettaja ja sanataideohjaaja Joanna Heinonen. Hänen esikoisteoksensa ilmestyi syksyllä 2019. JYTille Joanna on vetänyt kirjoituskursseja kahtena edellisenä keväänä. Kevään 2019 monologikurssin teksteistä koostettiin viime syksynä näytelmä Takaisin kotiin – monoantologia.
Lisätietoja voi kysyä kurssin ohjaajalta osoitteesta heinonenjoanna@gmail.com. Ja jos sinulla on edellä mainittujen sisältöjen tai tavoitteiden lisäksi joitain toiveita kurssia kohtaan, kerro myös niistä.