Amerikkalainen Tyttö


kuva: Riku Suonio

Jyväskylän Ylioppilasteatteri tuo kevätkaudella näyttämölle draamaa, kun Ilokivessä nähdään Monika Fagerholmin palkittuun kirjaan perustuva Amerikkalainen tyttö-näytelmä.

Seutu. Vuosi 1969. Pysähtynyt pikkukaupunki. Äitinsä hylkäämä Sandra Wärn, pieni halkihuulinen tyttö Liejuisemman laidan talossa. Toisaalla Serkkutalon kovia kokenut orpo Doris Flinkerberg. Mysteeri. Bule-lampeen hukkuneen Eddie De Wiren, amerikkalaisen tytön, tragedia. Poika metsän laidalla.

Kun kaksi haaksirikkoutunutta kohtaavat, käynnistyy uusi tragedia. Sandra ja Doris, Sisar Yö ja Sisar Päivä, elävät uudelleen Eddien viimeisiä vaiheita, jolloin nykyhetki ja menneisyys risteytyvät ja todellisuus hämärtyy pääparin synkemmiksi käyvien leikkien myötä.

”Minä olen outo lintu, oletko sinäkin?”

Iida Hämeen-Anttila on dramatisoinut Fagerholmin ajassa villisti liikkuvasta mysteeristä pirstaleisen ja vimmaisen runoelman teini-iän kasvukivuista, hauraudesta ja mielikuvituksesta. Mystinen, melankolinen ja vinksahtanut näytelmä on tarina tukahdutetuista tunteista ja vapaudenkaipuusta. Se on kuvaus jämähtäneestä paikasta, josta ei pääse pois sekä sirpaloitunut kuva mielen herkkyydestä. Tytöstä.

Näytelmän ohjaa jyväskyläläinen Riku Suonio, joka on aiemmin ohjannut AdAstralle, Huoneteatterille ja Kulissille.

OHJAUS: Riku Suonio
KÄSIKIRJOITUS: Monika Fagerholm
DRAMATISOINTI: Iida Hämeen-Anttila

VALOSUUNNITTELU: Antti Koskinen
VALOJEN AJO: Aarne Nyman
ÄÄNISUUNNITTELU: Jussa Palve
PUVUSTUS: Kaisa Piesanen & Moona Veijola
GRAFIIKKA: Riku Suonio
TIEDOTUS: Katariina Sarja
PROGGISKUMMI & TARPEISTO: Wilma Mäkinen

ESIINTYJÄT: Aino Myöhänen, Riikka Pietilä, Senja Raappana, Jenna Rauvala, Sina Rosti, Karoliina Synberg, Aino Vauhkonen, Nea Vilhuniemi

Lisäesitys Ylioppilastalo Ilokivessä (Keskussairaalantie 2) maanantaina 22.5. klo 20.

Lippujen hinnat: 8/12 euroa (alennukseen oikeutettuja ovat opiskelijat,
työttömät, siviilipalvelusmiehet, varusmiehet, eläkeläiset). Ryhmäliput (yli 10 hlöä), 7/11 euroa. KeHyn rinkilippu 5 euroa. Vain käteismaksu.

LIPPUJEN VARAUS: https://docs.google.com/forms/d/151vrjg3e2OZyZoBzmVymSfzk_gaf4U0FjcaOQfxBC8M/viewform?edit_requested=true

LISÄTIETOJA:

Tiedottaja Katariina Sarja / tiedottaja@jyt.fi